Antislip strips voor veilige trappen

Een valpartij van de trap is een van de meest voorkomende ongelukken in huis. Antislip strips voorkomen uitglijden en maken jouw gelakte traptreden slijtvast en stijlvol.

Stuur me een mail of bel (06 – 2444 9774) voor een vrijblijvende offerte voor:

 • een veilige trap;
 • een nette uitstraling;
 • slijtvaste traptreden.

Foto van antislip strips in trap door joepslooten.nl

Als meubelmaker met oog voor detail maak ik het verschil:

 • Ik heb het geschikte gereedschap met goede stofafzuiging.
 • Ik let op de details, en lever strak snijwerk af.
 • Ik lever het project stofvrij op.
 • Ik bescherm de tredes tegen schade.

Kijk onderaan deze pagina voor recensies.

Wat zijn anti-slip strips?

De anti-slip strip is een kunststof strip die geribbeld is aan de bovenzijde. Het materiaal is een combinatie van rubber en kunststof om het gewenste anti-slip effect te krijgen. Hieronder een doorsnede van de strip (bron: https://www.lamiwood.nl).

Foto en illustratie van antislip strips

De strip ligt ongeveer 2 mm op het tredevlak. Met een freesmachine worden sleuven in de traptreden gefreesd. Na het frezen wordt de antislip strip zonder bevestigingsmiddelen in de sleuf geduwd. De strip komt door de weerhaakjes klem te zitten en wordt daardoor niet uit de sleuf gelopen. Er bestaan ook zelfklevende plakstrips, maar deze laten na verloop van tijd los, met alle gevolgen van dien.

Ik gebruik zelf verantwoorde ECO strips van gerecycled rubber.
Antislip strips zijn in vele kleuren verkrijgbaar, bijvoorbeeld zwart, grijs, wit of gebroken wit. Ik adviseer je graag bij het kiezen van de juiste kleur. De trap wordt niet alleen veilig en slijtvast, maar krijgt bovendien een luxere uitstraling.
De strips zijn later makkelijk tijdelijk te verwijderen, mocht de trap opnieuw geschilderd moeten worden. Na het schilderen kunnen desgewenst dezelfde strips teruggeplaatst worden.

Antislip strips laten aanbrengen

Als meubelmaker let ik op de details, en zorg ik gegarandeerd voor een strakke afwerking. Voor het monteren van antislipstrips zijn een geschikte freesmachine en enige kluservaring nodig.

Trap met trapstrips

Fouten die vaak gemaakt worden:

 • Te diepe sleuven, waardoor de strip te ver in de sleuf gelopen wordt en het anti-slip effect minder wordt.
 • Lelijk en ongelijk snijwerk.
 • Schade aan het verfwerk door de freesmachine.
 • Geen vloeiende doorlopende lijn van de uiteindes van de strips.
 • Slechte afzuiging, met veel stof in het huis tot gevolg.

Stuur me een mail of bel/app (06 – 2444 9774) voor een vrijblijvende offerte.

Hoe gaat het in z’n werk?

Standaard werkwijze bij kant- en klare trap:

 • Ik frees de sleuven. Ik gebruik daarbij bescherming op de machine om krassen te voorkomen.
 • De antislip strips worden door mij op lengte gemaakt en geplaatst.
 • Ik lever jouw trap stofvrij op.

Referenties aanbrengen trapstrips

Zwarte trapstrips in een witte trapEsther Veldkamp: Zeer tevreden over de communicatie vooraf, het waargemaakte vertrouwen en het mooie resultaat. Joep was bereid om tijdens de werkzaamheden ook de keldertrap anti slip te maken, terwijl we die vergeten waren aan te geven. Kortom: een grote aanrader.
Bekijk hier de foto van deze trap.

Maaike: Al bij het eerste contact wisten we dat het bij Joep goed zat. Hij antwoordde snel, en het was prettig en duidelijk communiceren. De manier waarop hij dingen toelicht, bewijst dat hij een echte vakman is. Het eindresultaat is prachtig.
Bekijk de foto van deze trap.

Willemien Troelstra: Prima, het resultaat is mooi, Joep werkt heel netjes. Joep Slooten gaf ook goed advies over materiaal en uitvoering en koppelde gedurende de klus regelmatig terug hoe het ermee stond. Het kostte iets meer doorlooptijd dan vooraf ingeschat, maar hij zorgde dat de trap veilig bruikbaar bleef waardoor we er geen last van hadden.

Ronald: Dank voor de snelle service voor de sleuven in mijn trap. Joep komt zijn afspraken na en maakt het werk netjes en accuraat.

Eva van Zaalen: Geweldige ervaring met Joep Slooten! Hij reageert snel en is heel flexibel. Hij werkt snel en keurig. We zijn ontzettend blij met de anti slip strips op onze trap.

Hans Camps: Joep is een vakman. Hij werkt snel, schoon en professioneel met mooi resultaat.

Antislip strips in de regio Rotterdam, Dordrecht, Den Haag, Gouda

Je kunt bij mij terecht voor antislip strips in een straal van plusmin 20 km rond Rotterdam centrum. Denk aan Alblasserdam Albrandswaard, Barendrecht, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Capelle aan den IJssel, Charlois, Delfshaven, Delft, Den Haag, Dordrecht, Feijenoord, Gouda, Hendrik-Ido-Ambacht, Hillegersberg-Schiebroek, Hoek van Holland, Hoogvliet, Kralingen-Crooswijk, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Leiden, Leidschendam, Maasluis, Midden-Delfland, Naaldwijk, Nissewaard, Nootdorp, Overschie, Pernis, Pijnacker, Poortugaal, Prins Alexander, Ridderkerk, Rijswijk, Rhoon, Rotterdam, Rotterdam-Noord, Rozenburg, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen, Voorburg, Voorschoten, Waddinxveen, Wassenaar, Westland, IJsselmonde, Zoetermeer, Zuidplas, Zwijndrecht.

Stuur me een mail of bel (06 – 2444 9774) voor een vrijblijvende offerte.

Nog meer weten over trapstrips?

Lees verder in de veelgestelde vragen.

Hoe ziet een antislip infreesprofiel er uit?

Een antislip infreesprofiel is een rubberen strip voorzien van een profiel aan de loopzijde van de strip. Het antislip infreesprofiel ligt ongeveer 2 mm op het tredenvlak. Door de lamellen aan de onderzijde van het antislip infreesprofiel, krijgt deze voldoende weerstand en wordt daardoor niet uit de sleuf gelopen.

Kunnen trapstrips in mijn trap aangebracht worden?

Een antislip infreesprofiel kan toegepast worden op iedere houten trap. Of een trap dicht of open is maakt hierin geen verschil. Voor een antislip strip wordt een sleuf in de traptrede gefreesd. Omdat traprenovatie- of dektreden minder dikte hebben, is een ander type strip nodig. De strip heeft minder diepte nodig. Ik kan je adviseren welke strips geschikt zijn voor jouw trap.

Welke kleuren antislipstrips zijn er?

Er zijn meerdere kleuren trapstrips te bestellen, bijv. zwart, grijs, wit, gebroken wit. De kleur is aangegeven met een zogenoemde RAL-code. Omdat het materiaal waarvan de strip gemaakt is invloed heeft op de kleur, kan de kleur van de strip anders lijken dan de gewenste kleur. Ik adviseer je graag bij het kiezen van de juiste kleur. Desgewenst kan ik vooraf een monster opvragen in de gewenste RAL-kleur.

In welke lengte zijn de strips te koop?

De antislipstrips worden op rol geleverd. De maximale lengte is zeker langer dan uw breedste traptrede. Ik reken voor je uit hoeveel lengte je nodig hebt.

Hoeveel meter antislip is nodig?

De totale lengte is afhankelijk van:

 • aantal traptreden;
 • lengte van de traptreden;
 • model trap: recht of met bocht(en). In een bocht zijn langere strips nodig.

Een strip wordt niet over de volledige lengte van de traptrede geplaatst. Hoever de antislip strip tot de zijkant (trapbomen) komt, is afhankelijk van hoever de freesmachine kan komen. Dit zal tot +/- 8 cm vanaf de zijkant zijn.

Ik reken voor je uit hoeveel lengte je nodig heeft.

Kan de strip nog los?

De afmeting van de sleuf is afgestemd op de afmeting van het antislip infreesprofiel. Doordat het antislip infreesprofiel aan de zijkant geprofileerd is, heeft deze voldoende weerstand en wordt daardoor niet uit de sleuf gelopen.
Als je de trap te zijner tijd wilt verven, kan je de strips wel weer uit de tredes verwijderen. Na het (opnieuw) schilderen van uw trap, kunnen antislipstrips weer worden teruggeplaatst.

Zijn er ook milieuvriendelijke strips?

De strips zijn ook in een eco variant verkrijgbaar. Deze is volledig gerecycled en gemaakt volgens het Cradle to Cradle (C2C) principe.
Voordeel van het eco-profiel is dat het een extra stroef profiel is, dus extra veilig.

Hoe onderhoud ik de trapstrips?

De antislip strip onderhoudt je door regelmatig met een vochtige doek met schoonmaakmiddel de antislip strip- en traptrede te reinigen.

Wat is een goede volgorde als ik mijn trap ook wil schilderen?

Voor het mooiste eindresultaat raad ik je aan om de trap te voorzien van een sleuf voor de strips vóórdat deze wordt afgewerkt met de definitieve verf- of laklaag. Als jouw trappen al geschilderd zijn, moet de verf goed zijn uitgehard (gemiddeld na 7 dagen).

Stuur me een mail of bel (06 – 2444 9774) voor een vrijblijvende offerte voor antislip strips in jouw trappen.