Over meubelmaker Joep Slooten

Joep in werkruimte
Meubels met fineer en rondingen zijn mijn specialiteiten geworden. Deze technieken maken veel meer mogelijk in vergelijking met massief hout.

Ik werk zeer secuur en in mijn vele jaren ervaring in uiteenlopende richtingen heb ik veel materiaalkennis opgedaan. Ik kan mijn creativiteit de vrije loop laten gaan om een prachtig meubel voor jou te ontwerpen en realiseren. Interesse in één van de meubels op mijn website, of heb je zelf een wens of idee? Neem contact met mij op.

Het ontwerp maak ik bij voorkeur samen met jou. Want ook jouw inbreng maken een meubel bijzonder.

Hoe ben ik meubelmaker geworden?

Mijn moeder liet me kiezen: drie weken op vakantie óf een eigen klusschuur in onze achtertuin. Je raadt het al: ik koos voor de klusschuur. Daar is mijn liefde voor techniek, hout en metaal begonnen.

Op school koos ik voor de richting metaal. Ik ben vele jaren werkzaam geweest als machinebouwer en gereedschapsmaker. In m’n vrije tijd volgde ik 4-jarige deeltijdopleiding goudsmeden. Daardoor heb ik ook het fijne werk goed onder de knie gekregen en oog voor detail ontwikkeld.

Naast mijn werk in de metaal heb ik diverse meubels ontworpen en gebouwd in mijn eigen werkplaats in Rotterdam centrum. Toen is mijn liefde voor het meubelmakersvak gegroeid. Op het Hout- en Meubileringscollege (HMC Rotterdam) heb ik vervolgens de opleiding gevolgd. Inmiddels ben ik al weer vele jaren meubelmaker vanuit Rotterdam.