Op zoek naar een bijzonder audiomeubel?

Ik heb me voor de vorm van dit audiomeubel laten inspireren door het Las Palmas gebouw in Rotterdam. Het tv-hifi-meubel is aan de binnen- en buitenzijde geheel gefineerd met Nederlands iepen. De langs-zijdes zijn in 45 graden uitgevoerd, zodat de klep geheel invalt. Door het verborgen metalen frame is het niet nodig verticale schotten te plaatsen, zodat de binnenzijde geheel vrij is voor jouw apparatuur. Het audio-meubel is uitgerust met luxe Italiaans beslag.

Audiomeubel, tv-hifi-meubel, beschikbaar in vele maten en houtsoorten
tijdloos en functioneel

Dit audiomeubel is ook leverbaar in andere maten en andere houtsoorten zoals teak, kersen, red wood, Amerikaans noten, etc. Het is ook zwevend op te hangen in plaats van op pootjes.

Stuur me een mail of bel me (06 – 2444 9774) voor een vrijblijvende prijsopgave.

Fineer maakt het onmogelijke mogelijk

Tijdens mijn opleiding op het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Rotterdam heb ik meerdere meubels met fineer gemaakt (zie bijv. deze kist en dit bijzettafeltje). Ik ben hierdoor geïnspireerd geraakt door wat er met deze techniek allemaal mogelijk is.

Vroeger werd vaak fineer toegepast; vooral om kosten te besparen op het materiaal. Dat fineer aanbrengen zeer bewerkelijk was, maakte niet zoveel uit: arbeid kostte toen niet veel. Lange tijd heeft fineer daarom een “goedkope” reputatie gehad. Mede ook omdat de houtlijmen van toen niet duurzaam genoeg waren om een meubel een leven lang mee te laten gaan. De huidige lijmen zijn zo goed dat dit nu wel kan.

Onder invloed van het functionalisme ging men fineer ook “nep” vinden; men prefereerde massief hout. Zonde, want er zijn met fineer veel andere technieken mogelijk om de mooiste meubels te creëren. Het werken met fineer maakt qua design het onmogelijke mogelijk!

Lees meer over werken met fineer:

Audiomeubel van iepen fineer

Deze diashow vereist JavaScript.

Dit tv-/ hifi-meubel heb ik zowel aan de binnen- als buitenzijde geheel gefineerd met Nederlands iepen. Bijzonder is dat er aan de binnen- en buitenzijde nergens een voeg zichtbaar is. Je kunt aan de jaarringen aflezen dat de boom 58 jaar oud was.

Dit audiomeubel is ook leverbaar in andere maten en andere houtsoorten zoals teak, kersen, red wood, Amerikaans noten, etc. Stuur me een mail of bel me (06 – 2444 9774) voor een vrijblijvende prijsopgave.

Over meubelmaker Joep Slooten

Als meubelmaker kan mijn creativiteit de vrije loop laten gaan om een prachtig meubel voor jou te ontwerpen en te realiseren. Ik werk in hout en staal en vele andere materialen. Niets is mij te gek! Interesse in een van de meubels op mijn website, op Facebook, of heb je zelf een wens of idee? Neem contact met mij op.

Anderen zochten – naast audiomeubel – ook op:

Architecturedetail details furniture meubelmakers vintageinterior vintage finer fineerkunst rotterdam ikea hifi tv wandmeubel design iepen eiken grenen berken multiplex noten hout vintage speakers versterker draaitafel apparatuur massief tv dressoir op maat, op maat gemaakt tv dressoir, op maat gemaakte tv dressoirs, tv dressoirs op maat, tv meubel op maat, op maat tv meubel, op maat gemaakt tv meubel, tv meubels op maat, op maat gemaakte tv meubels, dressoir op maat , op maat dressoir, op maat gemaakt dressoir, op maat gemaakte dressoirs, dressoirs op maat b&w denon fine apple quad acoustics sonos kef monitor dali edifier warfedale harman kardon elac audiopro bose yamaha magnat