Tv meubel met ronde hoeken

Dit ronde tv meubel is aan de binnen- en buitenzijde geheel gefineerd. Houtfineer maakt tv meubels met mooie afgeronde hoeken mogelijk. Verkrijgbaar in diverse afmetingen en fineersoorten.

Houten tv meubel met ronde hoeken bij Erasmusbrug van Joep Slooten, meubelmaker Rotterdam

Wat maakt dit ronde tv meubel bijzonder?

Eerste exemplaar van dit ronde tv meubel

Ik heb me voor de vorm van dit tv meubel laten inspireren door het Las Palmas gebouw in Rotterdam. Dat heeft ook twee ronde zijden. Vanwege de relatie met Las Palmas zette ik het gebouw op de foto naast de Rotterdamse Maas.

Het eerste exemplaar van dit tv/ audio meubel is gefineerd met Nederlands iepen. Je kunt aan de jaarringen aflezen dat de boom 58 jaar oud was.

Varianten van dit tv meubel met ronde hoeken

Dit ronde meubel is ook leverbaar in andere maten en andere houtsoorten zoals eiken, kersen, red wood en Amerikaans noten. Het is ook zwevend op te hangen in plaats van op pootjes. Ik heb ook varianten gemaakt met speakerdoek over de gehele klep of voor delen van de klep. Sommige varianten hebben een messing strip die de klep omlijst.

Stuur me een mail of bel me (06 – 2444 9774) voor een vrijblijvende prijsopgave voor (jouw variant van) dit tv meubel.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Hout fineer maakt ronde tv meubels mogelijk

Tijdens mijn opleiding op het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Rotterdam heb ik meerdere meubels met fineer gemaakt (zie bijv. deze kist en dit bijzettafeltje). Ik ben hierdoor geïnspireerd geraakt door wat er met deze techniek allemaal mogelijk is.

Lees over werken met fineer:

Hout fineer geeft tv meubels een retro look

Vroeger werd vaak fineer toegepast; vooral om kosten te besparen op het materiaal. Dat fineer aanbrengen zeer bewerkelijk was, maakte niet zoveel uit: arbeid kostte toen niet veel. Lange tijd heeft fineer daarom een ‘goedkope’ reputatie gehad. Mede ook omdat de houtlijmen van toen niet duurzaam genoeg waren om een meubel een leven lang mee te laten gaan. De huidige lijmen zijn zo goed dat dit nu wel kan. Onder invloed van het functionalisme ging men fineer ook ‘nep’ vinden; men prefereerde massief hout. Zonde, want er zijn met fineer veel andere technieken mogelijk om de mooiste meubels te creëren. Het werken met fineer maakt qua design het onmogelijke mogelijk!

Over meubelmaker Joep Slooten

Als meubelmaker kan mijn creativiteit de vrije loop laten gaan om een prachtig meubel voor jou te ontwerpen en te realiseren. Ik werk in hout en staal en vele andere materialen. Niets is mij te gek! Interesse in een van de meubels op mijn website, op Facebook, of heb je zelf een wens of idee? Neem contact met mij op.

Ook interesse in een tv meubel met ronde hoeken?

Stuur me een mail of bel me (06 – 2444 9774) voor een vrijblijvende prijsopgave voor (jouw eigen variant van) dit houten tv meubel.